kaiut yoga

Vroege Vogel Yoga

Voor iedereen die wil ervaren dat hij/zij meer is dan zijn denken en emoties!

Vroege Vogel Yoga is Kaiut Yoga met meditatieve aandacht

Wie ben jij?

 

Hoe kan het zijn, dat wanneer je verandert van baan, partner, ziek wordt, kinderen krijgt, je denkt dat jij verandert? Jij blijft toch jij?

 

Dit komt omdat we ons identificeren met dat wat we doen, wat ons overkomt, de emoties die we ervaren en hoe ons lichaam eruit ziet en functioneert. Hierdoor wordt onze persoonlijkheid gevormd. Maar kun je datgene zijn wat steeds verandert? In essentie ben je toch nog steeds dezelfde Peter, Marie, Ahmed, Kelly als toen je 20 was?

 

Alles wat we ervaren in ons leven maakt een afdruk in ons fysieke lichaam. Je zou het kunnen vergelijken met een huis. Wanneer je een nieuw huis laat bouwen, dan is de staat van je huis wanneer je het krijgt opgeleverd, de ware, pure of zuivere staat van je huis.
Maar door erin te leven, door het te gebruiken, mensen uit te nodigen, er met meer mensen in te wonen, niet goed voor de verf te zorgen, of gaten in vloerbedekking te maken, vol te stoppen met spullen, vies te maken, raakt het beschadigd, en is de zuivere staat van je huis steeds minder goed zichtbaar, laat staan dat je dat frisse gevoel nog ervaart toen het werd opgeleverd.

Jij bent in essentie dat frisse huis, dat pure huis. Maar door je leven te leven is het vol geraakt. Vol met mensen, objecten, emoties, ervaringen. Zo vol, dat je je huis niet meer ziet en je alleen nog maar bezig bent met alles wat erin staat en erin is gebeurd.  

 

Door de meditatieve yoga die we gaan doen, ga je ervaren wat je niet bent en als je steeds beter door de sluier kan kijken wat je niet bent, kom je steeds meer in verbinding met wat je wel bent. 

 

De yoga die we gebruiken is Kaiut Yoga, een yogavorm die gemaakt is om alles wat we gedurende ons leven in ons “huis” hebben meegemaakt en neergezet, weer in beweging te zetten,  los te maken, en los te laten. Dit loslaten gebeurt vanzelf omdat we met Kaiut Yoga het parasympatische deel van het zenuwstelsel activeren. Als dit deel van het zenuwstelsel geactiveerd wordt, laat het systeem / je lichaam vanzelf los (loslaten kun je immers niet actief doen), ontspant het, voelt het zich veilig, neemt gezondheid toe.
Aan de ene kant is dat wat we gaan doen ontspannen en aan de andere kant intens. Maar intens op een fijne, veilige manier.

Door de combinatie van Kaiut Yoga en meditatieve aandacht, die we allemaal hebben en kunnen ontwikkelen, maak je je huis weer leeg, identificeer je je minder of  raak je minder gehecht aan alles wat erin staat en wordt je steeds meer je zuivere zelf.
Ik en heel veel mensen met mij ervaren dat dit ongelooflijk veel vreugde, plezier en gevoel van vrijheid geeft! 

Dus, voordat je naar je werk gaat, voordat je je kinderen naar school brengt, voordat je voor anderen gaat zorgen, zorg je eerst goed voor jezelf!
Rol uit je bed, doe mee voor een half uur, kuis je huis, en je hebt een totaal andere dag dan je gewend bent.
 

De lessen worden dmv ZOOM via Live Stream gegeven van maandag t/m vrijdag van 6.45 - 7.15u. 
Lesdetails vind je onder "YOGA - Lesdetails tijdens Corona".

Wees erbij, mis deze kans niet en ik zie je bij de les!