Hannah en Yoga

Hoe is Hannah’s yogastijl ontwikkeld?


Sinds ruim 20 jaar doet Hannah aan yoga. Ze heeft meerdere yoga vormen gevolgd en twee Docentenopleidingen en vele bijscholingen gevolgd.


Veel lessen die ze kreeg waren vooral gericht op de houdingen / asana’s en deze steeds beter krijgen of steeds leniger worden. Soms was er ook aandacht voor de adem of ontspanning. Maar vaak bleef het beperkt tot de fysieke laag.

 

In de lessen die Hannah geeft, voegt ze belangrijke componenten toe. Er is naast de fysieke laag, ook aandacht voor de emotionele of gevoelslaag, de mentale laag (ons denken) en de energetische laag. 

Haar lessen en behandelingen zijn zowel voor de beginner, als voor mensen die echt verdieping zoeken geschikt. Zo is er ook aandacht voor het “voorbij je persoonlijkheid gaan” en “overgave aan het Grote Geheel (het Leven, God, de Bron)”. Klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het helemaal niet.

Hoezo "voorbij je persoonlijkheid gaan"? Alles wat de hele tijd verandert kun jij niet zijn: je bent dus niet je denken, je emoties en je lijf, want jij bent en blijft jij, of je nu 10, 20, 50 of 70 jaar oud bent, jouw kern blijft jouw kern. Jij weet diep van binnen dat jij in je kern nog steeds dezelfde bent als 10 jaar geleden. Je (meer) gaan verbinden met jouw essentie, met dat wat hetzelfde blijft, is een verademing. Je wordt er steviger, blijer, rustiger van en je weet veel meer waar het in het Leven om gaat. Het is zo bevrijdend als je hier werkelijk in durft te duiken!

 

Door bij Hannah yoga te volgen kan je zeer eenvoudig en doeltreffend ervaren dat je niet je lichaam bent, niet je pijn, niet je verhaal, niet je ego, niet je ellende, niet je fantastische ervaringen, niet je buien, niet je euforie. Je gaat in verbinding komen met dat wat je werkelijk bent en dat verankeren in je lichaam.
Je komt Thuis. 

 

Zie ook “Over Hannah” om te lezen over haar eigen brede ontwikkeling.