Recensies - Ervaringen

Yogaleerling - SCHOUDER EN NEKKLACHTEN

Ik volg yogales bij Hannah omdat ik beter in verbinding met mijzelf wil komen en veel spanningsklachten had in nek en schouders. Sinds ik de lessen volg, zijn de spanningsklachten nagenoeg verdwenen en voel ik mijzelf meer in balans. Hannah heeft een prettige manier van les geven. Energiek en rustig tegelijkertijd, met veel afwisseling in de oefeningen die we doen. Voor mij een onmisbaar moment in de week waar ik graag naar uitkijk!

Yogaleerling - SCHOUDERKLACHTEN EN ONTSPANNING

De voornaamste reden dat ik op yoga zit is voor mij de ontspanning die doorwerkt in het dagelijks leven. Ik gebruik de oefeningen bv om beter te kunnen slapen . En ik doe de zonnegroet om meer ontspannen aan de dag te beginnen. Als er stress is in mijn leven concentreer ik me op mijn adem of ik roep het gevoel op van de eindontspanning en dan lukt het me meestal om het even te laten. Op een ander moment lost het zich vaak dan makkelijker op.
Ik vind het heel prettig dat de groep klein is. De lessen hebben daardoor iets knus. Ook spreekt het me aan dat het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. Het gaat om hoe je de oefening doet en niet om hoe snel of hoe vaak. Je leert luisteren naar je lichaam, aandacht te geven aan de klachten bv met mijn slijmbeursontsteking voorheen zou ik mijn schouder alleen maar ontzien nu merkte ik dat beweging juist wel fijn is nodigde ik hem uit tot ik voelde dat het genoeg was , hele andere beleving! Tussen de lessen door is ook aandacht voor een stukje zingeving ook vaak in de verhaaltjes aan het eind dit is nooit belerend maar ik heb er altijd veel aan, het stemt vaak tot nadenken. De yogalessen zijn aan de ene kant serieus, ik vind het ook heel mooi als er een aandachtige sfeer ontstaat maar het wordt nooit zwaar. Hannah houdt altijd iets luchtigs over zich. Een mooie combi!

Shiatsu cliënt - BURNOUT (ENERGIE KRIJGEN EN GRENZEN TREKKEN)

Ik kwam bij Hannah terecht met de bedoeling om yogalessen te gaan volgen. Na een eerste, uitgebreide intake werd me geadviseerd om met shiatsu te beginnen. En achteraf gezien de beste keus die ik gemaakt heb het afgelopen jaar! Mijn doel was om weer meer energie te krijgen en mijn balans te vinden. Ofschoon ik in het begin met allerlei kwalen te kampen had, keek ik uit naar de afspraken met Hannah. Simpelweg omdat ik me er beter door ging voelen en door alle waardevolle adviezen die ik kreeg op het gebied van voeding, oefeningen en ‘kijken’ naar mezelf. Langzaamaan merkte ik dat ik weer wat meer energie kreeg en dat ik duidelijker wist waar voor mij de grens lag en hoe ik deze moest trekken. Het gaf me zowel lichamelijk als geestelijk meer rust, vertrouwen in mezelf en ben ik beter in mijn vel gaan zitten.

Shiatsu cliënt - HOOGGEVOELIGHEID EN OVERGANG

Ik ben bij Hannah geweest voor de behandeling van overgangsklachten en voor het beter leren omgaan met hooggevoeligheid. Hannah is een vakvrouw met veel inhoudelijke kennis die ze ook met je deelt. Dat maakt dat je begrijpt waarom zij bepaalde dingen doet, bepaalde keuzes maakt in de behandeling. Maar ook zodat je meer begrijpt wat zich in je lijf afspeelt. Daarnaast zet Hannah haar scherpe intuïtie in. Ik had het gevoel dat zij ‘alles’ zag en voelde me begrepen en gesteund. Mijn overgangsklacht-en zijn duidelijk afgenomen. En ik heb geleerd, onder andere door oefeningen, om beter om te gaan met mijn hooggevoeligheid. Ik moet hiermee wel blijven oefenen en wellicht af en toe een keer terug voor een vervolg. Ik kan Hannah en shiatsu absoluut aanraden bij dergelijke klachten.

 

Yogaleerling en shiatsu cliënt - EINDELIJK BEGREPEN VOELEN

‘Eindelijk iemand die mijn verhaal en alles wat ik voel in mijn lichaam volkomen serieus neemt. Al die ‘vage pijntjes’ in mijn lijf bleken helemaal niet vaag, maar zelfs logisch. Hannah wist ze te duiden en ze weet er wel raad mee. Ik snap mijzelf nu beter.’

Shiatsu cliënt en yogaleerling - NIET KUNNEN VOELEN EN ZWARE LAST MEEDRAGEN

Vanaf de eerste keer, voelde ik weer!!! Ook de last die ruste op mijn schouders werd verzacht en voor het eerst sinds jaren kon ik weer vrij ademhalen. De klachten die ik had verdwenen met de weken en vooral de combinatie Zen-Shiatsu massage en yoga brachten veel rust. Kan beter mijn grenzen aangeven, ga meer op mijn gevoel af en kan beter loslaten.

Shiatsu cliënt - MAANDELIJKS ONDERHOUD

Een shiatsu behandeling bij Hannah is altijd verrassend heilzaam voor lichaam en geest. Ik ben steeds onder de indruk van haar deskundigheid en inzicht.

Shiatsu cliënten - KINDEREN EN GEZIN

Bij de eerste behandeling ga ik meestal even mee. Als moeder kun je extra informatie geven die van belang kan zijn. Verder gaan onze kinderen (11 en 13 jaar) zelf naar Hannah als het nodig is. Dat gaat prima. Zij voelen zich volkomen serieus genomen en ze weten dat ze bij Hannah alles ter sprake kunnen brengen. Hannah informeert mij altijd na de behandeling wat ze heeft gedaan en wat we thuis zouden kunnen doen. Ook moedigt zij de kinderen zelf aan om aan ons te vertellen wat ze willen vertellen over een behandeling.

Shiatsu cliënt - STUITLIG EN BEVALLING

Shiatsu en moxa waren voor mij geheel onbekende technieken / therapieen. Door de toegankelijkheid van Hannah en de laagdrempeligheid naar haar praktijk, heeft het mij heel veel gebracht. Rust en vertrouwen tijdens de zwangerschap en voor de bevalling. Dit was bij mijn eerste echt anders. De stuitligging van mijnzoon is met succes gedraaid, en het op gang laten komen en versoepelen van de bevalling heeft heel veel positief effect gehad. Deze tweede bevalling was veel gemakkelijker dan de eerste. Een ervaring welke ik iedere aanstaande moeder kan aanraden.

Yogaleerling en shiatsu cliënt - OVERGANG EN MENSTRUATIE

Ik kreeg rond mijn 47e jaar last van overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie. Ook sliep ik slecht. De huisarts adviseerde bij deze typische overgangsklachten drie opties: niets doen, een spiraaltje plaatsen of de anti-conceptiepil gaan slikken. In plaats daarvan ben ik naar Hannah gegaan. Ik had gehoord dat zij bezig was met onderzoek naar de effectiviteit van shiatsu bij overgangs-klachten en zij wilde mij behandelen. Na enkele sessies namen mijn klachten af. Ik ben nu ‘opvliegervrij’.