Zen Shiatsu

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is onderdeel van de Oosterse Geneeswijze en wordt al duizenden jaren toegepast om verstoringen van de levensenergie (ki) in het lichaam weer in balans te brengen. Er kunnen stagnaties van ki zijn ontstaan (vb. gewrichtsklachten, hoofdpijn of constipatie) , of een tekort aan ki (vb. niet goed doorslapen, koude handen en voeten, slechte vertering). Door de ki in beweging te brengen en de balans daarin te verbeteren wordt het lichaam vitaler, verminderen of verdwijnen ziektes en klachten en komen mensen lekkerder in hun vel te zitten. Hoe de behandeling uitpakt en hoe vaak je moet komen, is per persoon en per klacht verschillend.


Voorbeeld van klachten die worden behandeld met shiatsu:

 • nek- en schouderklachten
 • hoofdpijn / migraine
 • spanning / prikkelbaarheid
 • ademhalingsproblemen
 • slaapproblemen
 • stress / burnout
 • teveel koude of hitte
 • spijsverteringsklachten
 • menstruele verstoringen
 • voor en na een bevalling
 • vermoeidheid
 • emotionele verstoringen: hannah is in staat om op een diepe liefdevolle manier emoties te transformeren die je op dit moment belemmeren stappen te zetten of waardoor je vast blijft zitten in het verleden

De shiatsu die gegeven wordt is Zen Shiatsu, een Japanse vorm van drukpunt- en meridiaantherapie met een holistische benadering.


Vaak blijkt dat aan verschillende klachten dezelfde oorzaak ten grondslag ligt. Zo is het niet raar als je darmklachten hebt, je vaak rond 5 uur ’s ochtends wakker wordt en je met je kiezen of tanden knarst.


Neem bij twijfel, vragen of mogelijkheden contact op.


Moxa Therapie

Moxa therapie wordt binnen de Oosterse Geneeswijze gebruikt vanwege haar verwarmende werking en het versterken van de stroom van de levensenergie (ki).


Moxa is de Chinese naam voor bijvoetkruid wat wordt toegepast om oa gewrichtsklachten (blessures) en spijsverteringsproblemen te doen verminderen, om het lichaam te versterken in geval van zware vermoeidheid, burnout en na zwangerschap en bevalling.


Een belangrijke toepassing van moxa is het draaien van een baby bij stuitligging, en het op gang brengen en versoepelen van de bevalling. Hannah heeft hier succesvolle ervaring mee. Voor haar eigen bevallingen heeft zij de cursus Hypnobirthing gevolgd, waardoor zij zwangeren met waardevolle tips de deur uit laat gaan.


Op de foto zie je een voorbeeld van een zwarte moxa sigaar. Hannah werkt ook met losse moxa in de vorm van okyu en cones. Moxa wordt binnen de praktijk altijd toegepast als aanvulling op een shiatsu behandeling.

Begeleiding

Soms wil je niet op yogales komen, en weet je niet of zen shiatsu wel het juiste is, maar ervaar je wel dat je vast zit, niet lekker in je vel zit of verward bent. Een gesprek kan dan al veel duidelijkheid geven.


Door Hannah’s verfijnde manier van werken en haar sterke intuïtie is elke vorm begeleiding helemaal afgestemd op jou. Jij bent niet degene die moet passen in een behandelmethode, het is de methode die zich aanpast aan jou.


Voorbeeldsituaties voor individuele begeleiding zijn:

 • steeds weer in dezelfde (negatieve) patronen terecht komen
 • onverklaarbaar emotioneel zijn
 • niet weten wat voor jou belangrijk is in het leven, onduidelijkheid over wat je hier komt doen
 • verlies van een dierbare / relatie / situatie

Hannah heeft veel ervaring met mensen die energetisch verdwaald zijn of een verstoorde energetische huishouding hebben, dat wil zeggen dat jij je heel ijl kan voelen, beroerd wordt van grote groepen mensen, ineens heel moe of beroerd wordt van specifieke personen of plaatsen, en andere soortgelijke situaties. Binnen een paar behandelingen kan hier een grote verbetering in ontstaan.


Omdat Hannah veel ervaring heeft met de dood, zowel om haar heen als haar eigen bijna dood ervaringen en het doorstaan van zware ongevallen, is het voor mensen die weten dat ze ongeneeslijk ziek zijn, weten dat ze gaan sterven en angstig zijn voor de dood een enorme opluchting om met Hannah een afspraak te maken. Meerdere mensen zijn na één of twee gesprekken zeer vredig het stervensproces ingegaan.


Wil je eerst overleggen of een afspraak zinvol is? Voel je vrij om Hannah te bellen.


Details en Kosten

Maak een afspraak door een e-mail te sturen naar info@centerforlife.nl of vul het contactformulier in op de website. Laat je telefoonnummer achter, dan neem ik contact met je op. Dank je wel.


Kosten

Een standaard behandeling is 60 minuten en kost € 85,-.
De intake is 90 minuten en kost € 105,- .

Per 15 minuten gaat er €10 van de €85 af of komt het erbij, mocht de behandeling langer of korter duren.

Door meerdere behandelingen te boeken binnen een bepaalde periode krijg je korting.


Omdat ik lid ben van de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland, krijg je, indien je aanvullend bent verzekerd, meestal €45-50 vergoed per behandeling. Kijk voordat je komt bij je verzekeraar wat je vergoed krijgt.​


Betaling

Aan het einde van de behandeling betaal je contant of via een betaalverzoek. De factuur krijg je binnen een paar dagen na de behandeling via de mail toegestuurd en kun je indienen bij de verzekeraar.


​Aan doen / meenemen

 • loszittende kleding en sokken (ook in de zomer)
 • zie overige informatie

Mozartlaan 3 (via de rechter blauwe garagedeur, gelegen links van het huis). Neem alsjeblieft plaats in de wachtruimte tot ik je kom halen.


Overige informatie

Om je zo goed mogelijk te begeleiden, vraag ik je voorafgaand aan de behandeling bijzonderheden door te geven. Mochten er meerdere aspecten zijn die je graag aandacht wil geven, schrijf ze op een briefje en neem dat mee. Je ontvangt bij de eerste behandeling een behandelovereenkomst, deze sluiten we af omdat dit opgevraagd kan worden door de verzekeraars. Dit is een wettelijk vereiste en een teken van goede zorg.

Ik probeer altijd een behandeling zo goed mogelijk binnen 60 minuten af te ronden, maar soms komt het voor dat er iets extra tijd nodig is om een behandeling goed af te ronden. Dit kan bij jou gebeuren, maar ook bij iemand anders. Indien je even moet wachten, alvast bedankt voor je geduld.


In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, beroepscode en klacht- en tuchtregeling van de SVN, SCAG en RBCZ.


Eventuele gegevens voor de verzekeraar:

AGB-code: 90102718 / AGB-praktijkcode: 90062142

Shiatsu Vereniging Nederland nr: 2018035

RBCZ nr: 912204R

SCAG nr: 18033

KvK nr: 56022956